ALIEXPRESS ALIŞVERİŞ REHBERİ - 6

Aliexpress Satıcıları ve ürün yorumları


Daha önce yayınlamış olduğum Aliexpress alışveriş rehberi – 4 başlıklı yazımda bahsetmiş olduğum en çok satan ve fiyatı uygun olan ürünleri bulduktan sonra sıra geldi hangi satıcıyı tercih edeceğimiz konusuna. Mümkünse satıcı kariyeri olarak kral tacı ve elmas simgesine sahip olan satıcıyı seçmenizi öneririm. Bu demek değildir ki daha düşük bir simge olan madalya simgeli satıcılar güvensizdir. Bu şekildeki satıcıların güvenli olup olmadıklarını tespit etmenin zorluğunu bir kenara bırakırsak, sattığı ürün adedi düşük, hiçbir geri dönüş ve yorum almamış bir satıcıyı tercih etmek tamamen size kalmış. 

Aliexpress Ürün Yorumları

Aliexpress satıcınızı belirledikten sonra sıra geldi geri dönüşleri oluşturan yorumları incelemeye. Benim en çok hoşuma giden gerçek ürün fotoğraflı müşteri yorumları. Satıcının tematik ürün resimlerini tabi ki inceleyeceğiz ama müşteriye ulaşan gerçek ürün fotoğrafları ve müşteri yorumları beni daha çok ilgilendiriyor. Bir yıldızdan beş yıldıza kadar puan verilmiş yorumlardan öncelikle daha düşük yıldızlı yani olumsuz yorumları inceleyebilirsiniz. Bunları incelerken art niyetli ve satıcıyı karalamaya yönelik yazılmış olumsuz yorumlar olabileceğini de aklınızın bir köşesinde bulundurun derim. Eğer olumsuz yorumlar gerçekten çok fazlaysa o satıcıdan uzaklaşmanız faydanıza olacaktır. 

Yorumların bir diğer avantajı da gözle göremeyeceğimiz olumsuzlukları bize göstermesi. Mesela bir çantayı çok beğendiniz. Hem satıcının resimleri hem de müşteri fotoğrafları harika görünüyor. İşçilik ve kalite mükemmel seviyesinde ama yorumları okumaya başlayınca çok uzun süre katlanmak zorunda kalacağınız kötü bir koku problemi olduğunu anlıyorsunuz. Ürün elinize geçmeden anlayamayacağınız bu sorunu yorumlar sayesinde tespit etmiş oluyorsunuz. 

Bunların haricinde sadece kendi ülkenizden yapılan yorumları da görebiliyorsunuz. Bu yorumlar Türkçe yazılmış olmaları sebebiyle ve ürünün Türkiye’de dağıtılırken çıkabilecek sorunları görmemiz açısından önemli. Ama bazı ürünlerde Türkiye’den hiç yorum olmazken bazı ürünlerde 3-5 yorumla sınırla kalması, ürün hakkında daha detaylı fikir sahibi olabilmemiz için tüm ülke yorumlarını dikkate almamızı gerektiriyor.

Seçtiğiniz ürünlerin renk, model, boyut vs. tercihlerini belirledikten sonra alışveriş sepetinize ekleyebilirsiniz. 

Aliexpress alıveriş rehberi -1
Aliexpress alıveriş rehberi -2
Aliexpress alıveriş rehberi -3

Aliexpress alıveriş rehberi -4
Aliexpress alıveriş rehberi -5

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şu Karşıki Dağda Kar Var Duman Yok - Nota ve Türkü Bilgileri

ALIEXPRESS ALIŞVERİŞ REHBERİ - 3

UCUZ ELEKTRİK İÇİN SERBEST TÜKETİCİ OLMAK GEREKİYOR