ALIEXPRESS ALIŞVERİŞ REHBERİ - 3

aliexpress nasıl kayıt olunur

Aliexpress'e nasıl kayıt olunur?

Aliexpress.com’dan alışveriş yapabilmek için öncelikle Aliexpress’e kayıt olmanız gerekiyor. Mail adresiniz, adınız soyadınız ve oluşturacağınız şifre ile kolaylıkla kayıt olabiliyorsunuz. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir husus var ki, gireceğiniz bilgilerde Türkçe karakter kullanmamanız gerekiyor. İsminizde kullanamadığınız gibi bir ürünün ödeme aşamasında belirleyeceğiniz adres de Türkçe karakter içermemeli. Benim başıma geldiği için belirtmek istiyorum; ödeme aşamasında girdiğim kredi kartı bilgisinde ismimi olduğu gibi Türkçe karakterleriyle birlikte yazdığım için sürekli hata alıyordum, bu karakterleri İngilizce karşılıklarıyla düzeltince problem çözülmüştü.

Aliexpress’i tr.aliexpress.com üzerinden Türkçeleştirilmiş olarak kullanabiliyorsunuz ama çok az da olsa İngilizce bilmekte fayda var. Nihayetinde Aliexpress Çinli satıcılardan oluşsa da, onlarla iletişime geçmemiz gerektiğinde ortak bir dilde buluşmamız gerekiyor. Gerçi translate gerekli durumlarda işimizi görüyor ama translate ile birlikte ufak bir İngilizce altyapısı daha net anlaşmamızı sağlayacaktır. Translate çevirilerinizi satıcıya göndermeden önce tekrar Türkçe’ye çevirerek gerekli anlamı verebilmişmiyiz diye kontrol etmekte de fayda var. Neticede onların ana dili de İngilizce değil ve büyük çoğunluğu bizim gibi translate üzerinden işlerini hallediyor.

Dediğim gibi Aliexpress’i “tr.aliexpress.com” adresinden Türkçe haliyle kullanabileceğiniz gibi aliexpress.com global sitesini de kullanabilirsiniz. Ben www.aliexpress.com global sitesini sağ üst köşedeki language kısmından Türkçeyi seçerek kullanıyorum. Alışkanlıktan olsa gerek Aliexpress global sitede aradığımı daha kolay bulabiliyorum. Tabi ki tercih sizin, hangisinde rahat ediyorsanız onu kullanabilirsiniz. Adres satırına www.aliexpress.com yazdığınız halde tarayıcınız sizi tr.aliexpress.com adresine yönlendiriyorsa, yine sağ üst köşede bulunan “Go to Global Site (English)” yazısına basarak global siteye yönlenebilirsiniz.

Aliexpress cep telefonu uygulaması

Aliexpress cep telefonu uygulaması, özellikleri ve kolaylığı açısından bilgisayarı aratmayacak şekilde kullanışlıdır. Android ve ios işletim sistemleri için olmak üzere iki ayrı Aliexpress app’si bulunmakta olup Windows phone kullandığım dönemlerde eksikliğini hissettiğim bir uygulamadır. Bunun yanında uygulama (her üründe olmasa bile) daha indirimli satın alma imkanı sağlamaktadır. Sanıyorum uygulama kullanımı teşvik etmek için yapılmış bir güzellik olsa da itiraf etmeliyim ki işe yarıyor.

Aliexpress’e bilgisayar üzerinden erişirken çok sık kullandığım ana ekranda bulunan çok satanlar seçeneğinin uygulamada olmamasının (yada ben bulamadım) benim için büyük eksiklik olduğunu söylemek isterim. Global sitede bestselling (çok satanlar) olarak gözüken yazıya bastığınızda, tüm kategorilerdeki en çok satan ürünleri bir arada göstermektedir.

Çok satanlardan bahsetmişken değinmeden geçemeyeceğim flaş teklifler’e (flash deals) hem bilgisayardan hem de uygulama üzerinden ulaşabiliyorsunuz. İndirime giren ürünlerin saatlik değiştiği bu bölümü de takip ederseniz belki gerçekten işinize yarayacak bir şeyler bulabilirsiniz.

Bir sonraki yazımda Aliexpress alışveriş sitesinden satın alacağımız ürünü nasıl arayabiliriz, hangi ürünleri tercih etmeliyiz ve arama filtrelerini nasıl kullanacağımızdan bahsedeceğim.

Önceki yazılarımda ilginizi çekebilir:

Aliexpress alıveriş rehberi -1
Aliexpress alıveriş rehberi -2

Yorumlar

  1. Hello outstanding website! Does running a blog similar to this require a large amount of work? I've very little knowledge of programming however I had been hoping to start my own blog in the near future. Anyways, if you have any recommendations or techniques for new blog owners please share. I know this is off subject nevertheless I just had to ask. Thank you! gmail login email

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Biraz geç yanıt verdiğim için üzgünüm. Böyle bir blog yapmak için sadece biraz istek ve gayret gerekiyor. İçerik haricinde neredeyse diğer tüm gerekenleri blogger sağlıyor. Blogger üyeliğinizi gerçekleştirdikten sonra beğendiğiniz bir temayı kullanabilirsiniz. Site adını satın alıp siteye yükleyebilirsiniz veya blogger'ın ücretsiz sunmuş olduğu www.......blogspot.com adresini de kullanabilirsiniz.

      Sil
  2. Merhaba bir sorum olacak, ben Alibaba dan elektrikli scooter sipariş vermek istiyorum.sitesinden baktığımda ürünün bedelinin haricinde 3-4k
    bazılarında 5-6 k gönderim ücreti alınacağı yazılıyor.ben siparişi verdiğim de gümrükte sorun yaşar mıyım? Siparişi vermeli miyim,hangi yolu izlemeliyim,verirsem nelerle karşılaşırım?şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şu Karşıki Dağda Kar Var Duman Yok - Nota ve Türkü Bilgileri

UCUZ ELEKTRİK İÇİN SERBEST TÜKETİCİ OLMAK GEREKİYOR