ALIEXPRESS ALIŞVERİŞ REHBERİ - 1

Alışverişte hudutları aşmak isteyenler için hazırladığım A’dan Z’ye Aliexpress Alışveriş Rehberi yazı dizisi ile yurtdışı alışverişinin püf noktalarını ve (d)ipuçlarını sizlerle paylaşacağım.

İnsanlar ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli alışveriş yöntemleri kullanırlar. Bunlardan bir tanesi de yurtdışından e-ticaret yoluyla alışveriş yapmaktır. Önemli ölçüde fiyat avantajı sağlaması, yurtdışı alışverişini cazip kılıyor ve tercih sebebi oluyor. Örneğin Türkiye’de 20 liraya alabileceğiniz herhangi bir şeyi bir iki dolara yurtdışından alabilecek olmak bile insanı cezbediyor. Gerçekten sabırlıysanız ve almak istediğiniz şey için beklemeyi göze alabiliyorsanız Aliexpress alışverişi sizin için de cazip olabilir.

Evet, sınırları aşmak gerekiyor bazen ama uzun mesafeli ve uzun süreli bir alışveriş şekli olan yurtdışı alışverişi daha önce tecrübe etmemiş olanları ve bu konuda bilgisi olmayanları biraz endişelendirebiliyor. Aliexpress alışverişini detaylı bir şekilde anlatacağım bu yazı dizisiyle çekinceleri büyük ölçüde gidererek sizleri de birer Aliexpress müşterisi yapacağımı umuyorum. Öyle ki; ilk alışverişinizi tamamladığınızda, sonrakiler için sabırsızlanacağınızın garantisini verebilirim. Aman dikkat edin, milyonlarca ürün arasında kaybolup boş vakitlerinizin tamamını Aliexpress’e kaptırmayın.

Alibaba ve Aliexpress

Dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan Alibaba.com’un kurucusu Jack Ma, Alibaba ismini verirken tüm dünyada bilinen ve akılda kalacak bir isim olması gerektiğini düşünmüş. Ma bir röportajında; San Francisco’da bir kafede otururken Alibaba isminin aklına geldiğini ve etrafındakilere Alibaba ismini bilip bilmediklerini sormuş. Sorduğu garson evet biliyorum açıl susam açıl demiş. Ma daha sonra dışarı çıkarak 30 civarı kişiye daha bu soruyu sorduğunda fark etmiş ki Alibaba ve Kırk Haramiler hikayesini herkes biliyor. İşte o zaman bu isme karar vermiş.



Jack Ma’yı 25 milyar dolarlık servetiyle Çin’in en zenginlerinden yapan şirket, şuan da yıllık 300 milyar dolarlık cirosuyla dünyanın en değerli internet şirketleri arasında yer almaktadır.

Alibaba.com firmalara toptan satış yaparken, Aliexpress.com bizim gibi son tüketiciye perakende alışveriş imkanı sunmaktadır.

Aliexpress, Türkiye’de gittigidiyor ve n11 alışveriş sitelerinde olduğu gibi çeşitli satıcıların ürünlerini sattığı bir alışveriş platformudur. Yine bunlar gibi müşteri koruma programını kullanır. Yani alıcı bir ürünü sipariş verdiğinde, para Aliexpress havuzunda bekletilir. Ürün müşterinin eline ulaştıktan sonra müşterinin onay vermesi halinde para satıcıya aktarılır. Bu da biz müşteriler için güven ve tercih sebebidir.

“Yurtdışı alışverişi öncesinde bilinmesi gerekenler” başlıklı bir sonraki yazımda, gümrük limitleri ve yasaklı ürünler gibi bazı önemli hususları bulabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şu Karşıki Dağda Kar Var Duman Yok - Nota ve Türkü Bilgileri

ALIEXPRESS ALIŞVERİŞ REHBERİ - 3

UCUZ ELEKTRİK İÇİN SERBEST TÜKETİCİ OLMAK GEREKİYOR