TV ARKASI DEKORASYONU

Tv üniteleri, televizyonu kullanmayı düşündüğümüz duvarı adeta derleyip toparlayıp estetik bir görünüm vermemizi sağlıyor. Ama bir tv ünitesine sahip değilseniz veya buna ayıracak bütçeniz yoksa endişelenmeyin. Çok düşük bir maliyetle tv arkası dekorasyonunuzu kendiniz yapabilirsiniz.





Öncelikle çalışma yapacağımız duvardaki boyalı duvar monotonluğundan kurtulmamız gerekiyor. Bunun için benim tavsiyem doğal taş görünümü ve bunu yapmanın çok çeşitli yolları mevcut. Tabi ki bu yöntemler sizin ne kadar bütçe ayıracağınızla ilgili olarak değişiyor. İyi bir şey olsun diyorsanız dekoratif taş duvar panelleri veya duvara yapıştırılan 3 boyutlu taş duvar blokları güzel bir çözüm olacaktır. Ama şuna inanın ki doğal görünümlü taş duvar kağıtları da işinizi çok rahat görecektir. Kendim kullandığım için biliyorum, evime gelenler ellerini dokundurmadan gerçek taş olup olmadığını anlayamıyorlar.


duvar kagidi
Dekoratif duvar paneli ve duvar kağıdı

Duvarda kiriş ve kolon çıkmaları varsa, o çıkmalardan kalan kısımları mı yoksa o duvarın kolon kirişlerle birlikte tamamını mı kaplayacağınız tamamen size kalmış. İhtiyacımız olan birkaç rulo duvar kağıdı ve duvar kağıdı yapıştırıcısı. İnternetten sipariş edecekseniz, paketinizin içine muhtemelen yapıştırıcıyı ekleyeceklerdir ama her ihtimale karşı satıcıyla diyaloga geçip yapıştırıcıyı istemekte fayda var.


Duvar kağıtlarını kendiniz uygulayabilirsiniz

Döşemeye başlayacağınız kenarın ölçüsünü alıp rulodan yeterli uzunlukta duvar kağıdı kestikten sonra su ekleyerek hazırladığımız yapıştırıcıyı kestiğimiz duvar kağıdının arkasına sürüp yapıştırmaya başlayabiliriz. Bu arada her parçayı duvara yapıştırdıktan sonra, duvar kağıdına zarar vermeyecek bir plastik mala yardımıyla oluşabilecek hava boşlukları almamız gerekiyor. İlk parçayı duvara yapıştırdıktan sonra dikkat etmemiz gereken önemli bir konu var. Kalan ruloyu birinci parçanın en üstündeki deseni tamamlayacak şekilde ayarladıktan sonra ikinci parçayı kesmeliyiz. Bu şekilde duvar kağıdındaki taş desenlerinin devam eder nitelikte olmasını ve doğal görünmesini sağlamış oluruz. Diğer parçaları da aynı yöntemle uyguladıktan sonra altta ve üste bıraktığımız fazlalıkları maket bıçağı ile alabiliriz.


Duvarı şerit led ile aydınlatalım

Duvarımızı şekillendirdiğimize göre sıra geldi ışıklandırmaya. Ben bunun için şerit led kullandım ve çok da güzel oldu. Piyasada tak çalıştır olarak satılan, içerisinde 5 metre şerit led, kumanda, adaptör ve kontrol kutusu bulunan setler sizi fazla yormadan ve bütçenizi zorlamadan işinizi görecektir.
Benim tavsiyem tüm duvarı ledlerle çerçevelemek yerine sadece bir tarafı yani yukarı veya aşağı kenarı ışıklandırmak daha hoş bir aydınlatma sağlayacaktır.


Led şeritler kendinden yapışkanlı olarak gelecektir ama bir sorunumuz daha var.  Ledleri, hem homojen bir ışık hem de direk olarak gözümüzü rahatsız etmemesi için gizlememiz gerekiyor. İhtiyacınız kadar şerit led kanalı satın alarak, şerit ledlerinizi bunun içine gizleyebilirsiniz. Ben ledleri kiriş çıkıntısına döşeyeceğim için led kanalına ihtiyacım olmadığına karar verdim ve bunun yerine alçı köşebent yada bitim profili diye adlandırılan metal profili kullandım. Daha ekonomik bir çözüm oldu.

Duvar kağıtları ile renklendirdiğimiz duvarımızı şerit led kumandasıyla istediğimiz renkte aydınlatabilir yada daha fantastik kombinasyon tuşlarına basarak disko havası oluşturabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şu Karşıki Dağda Kar Var Duman Yok - Nota ve Türkü Bilgileri

ALIEXPRESS ALIŞVERİŞ REHBERİ - 3

UCUZ ELEKTRİK İÇİN SERBEST TÜKETİCİ OLMAK GEREKİYOR