IP KAMERA İLE GÜVENLİK ÇOCUK OYUNCAĞI

Ip kameralar; kamera sistemleriyle, kurulumla, kablolarla, kayıt ve izleme cihazlarıyla uğraşmak istemeyenler için ucuz yollu güvenlik kamerası çözümü sunuyor.

ip camera
IP KAMERA

Günümüzde güvenlik kameraları hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Dışarıda her anımızı izleyen mobeseler bir yana, en küçük bir dükkanda hatta evlerimizde bile kullanmaya başladık. En basitinden bir bebek kamerası bile evimizin içine girmiş bir çeşit güvenlik kamerası. Çevremizde olağanüstü bir durum gerçekleştiğinde insanların ve güvenlik güçlerinin delil için öncelikli başvurdukları, o lokasyondaki güvenlik kameraları oluyor.

Geleneksel güvenlik kamera sistemlerinde bulunan kameralar, kayıt ünitesi, izleme ünitesi, kablolar, kurulum vs. gözünüzde büyüyorsa ve maliyeti sizleri korkutuyorsa wireless ip kamera tam size göre. Birkaç dakika içerisinde kurulumunu kendiniz tamamlayıp kamerayı kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Ip Kamera Nedir?


Ip kamera, yakaladığı görüntüyü dijital veriye dönüştürerek internet üzerinden kullanıcısına ileten güvenlik kamera sistemidir. Yukarıda saydığımız aparatlara gerek kalmadan, sadece ip kamerayı mobil cihazınızla veya bilgisayarınızla eşleştirerek basitçe kurulumunu sağlayabiliyorsunuz.
ip camera özellikleri

Ip Kamera Kurulumu


Kurulum için öncelikle ip kameranın kutusunda veya kullanma kılavuzunda bulunan uygulama karekodunu okutarak programı mobil cihaza yüklüyoruz. Daha sonra ip kamerayı elektriğe bağlayıp kalibre olmasını bekledikten sonra telefonumuzdan uygulamayı çalıştırıp öncelikle bağlanacağımız modemin wireless bilgilerini tanımlamamız gerekiyor. (Eğer ip kameranın wi-fi özelliği yoksa Ethernet girişine kabloyla bağlamak gerekli) Kamerayla uygulamayı eşleştirebilmek içinse, bu sefer ip kamera üzerinde bulunan karekodu uygulama üzerinden okutarak veya ip kameranın id, kullanıcı adı ve şifre bilgilerini uygulamaya elle girerek kamerayı tanımasını sağlıyoruz.

Ip Kamera Özellikleri


Bundan sonra ip kamera elektriğe bağlı olduğu sürece akıllı cihazınızdan görüntüleri izleyebilirsiniz. Uygulama üzerinden kamerayı sağa sola ve yukarı aşağı hareket ettirerek daha geniş bir görüş alanının yanında görüntüye zoom yaparak da detaylı bir görüş elde edebilirsiniz. Ortam sesini uygulama üzerinden dinleyebileceğiniz gibi, kendi sesinizi ip kameraya anlık olarak ileterek iletişim kurabilirsiniz. Ip kameranızda gece görüş özelliği varsa bunu açıp kapatabilir veya otomatik devreye girmesini sağlayabilirsiniz. Yine uygulama üzerinden hareket sensörünü aktif hale getirerek, ortamda herhangi bir hareket algılandığında size uyarı göndermesini ve kameranın bulunduğu ortamda alarm çalmasını sağlayabilirsiniz.

Ip kamera üzerinde kart girişi varsa, takacağınız micro sd kart ile görüntüleri kaydedebilirsiniz. Ayrıca uygulama üzerinden de görüntüyü akıllı telefonunuza kaydedebilir veya görüntünün fotoğrafını çekebilirsiniz.

Bakım ve işletme maliyeti neredeyse olmayan bu ip kameraların fiyatları ülkemizde 150 TL civarından başlamakta. Sahibinden, Gittigidiyor, N11, Hepsiburada gibi sitelerden satın alabileceğiniz gibi eğer vaktiniz varsa Aliexpress alışveriş sitesinden de 20-25 dolar aralığında işinizi görebilecek bir ip camera satın alabilirsiniz. 

Yurtdışı alışverişi konusunda çekince ve endişeleriniz varsa, önümüzdeki günlerde detaylı bir şekilde anlatacağım "Aliexpress Alışveriş Rehberi" başlıklı yazılarımın sizlere bu konuda yardımcı olacağını umuyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şu Karşıki Dağda Kar Var Duman Yok - Nota ve Türkü Bilgileri

ALIEXPRESS ALIŞVERİŞ REHBERİ - 3

UCUZ ELEKTRİK İÇİN SERBEST TÜKETİCİ OLMAK GEREKİYOR