"BURGER KING"E NİYET "SALOON BURGER"E KISMET

Havaların soğuk geçtiği zamanlarda hava değişikliği adına ailecek dışarı çıkmayı planlıyorsak eğer, 3 tane çocukla bunun adresi alışveriş merkezleri oluyor. Bu AVM ziyaretleri sırasında illaki bir şeyler yemeden dönmek olmaz. Zaten çocuklarla gidilmişse yemek katı ve oyuncak dükkanlarına uğramadan çıkmak mümkün değil. Yanınızdakiler abur cubur meraklısı çocuklar olunca mecburen yönümüzü fast food’lara çevirmek zorunda kalıyorsunuz. Reklamların da etkisiyle bir anda kendimizi ya Burger King’de yada Mc Donalds’da buluveriyoruz.

saloon-burger

Çok sık olmamak koşuluyla fast food tüketmek biz büyüklere bile cazip gelmiyor değil. Yani ayda yılda bir dışarı çıkmışız onda da oturup sulu yemek yiyecek halimiz yok ya. Kola (çocuklar için meyve suyu) eşliğinde patates kızartması ve hamburger çocuklar kadar bize de gayet çekici geliyor.


Küçük oğlum Metehan
Geçenlerde yine böyle bir AVM (Kağıthane Axis) gezintisi sırasında kendimizi en üst katta buluverdik. Aile kalabalık olunca 4 kişilik otuma masaları maalesef dar geliyor. Nihayet kendimizi sığdıracak bir yer bulup yerleştikten sonra, siparişleri toplayıp fast food bankosunun önünde sıra beklemek aile reisi olarak bana düşüyor. Nasıl bir reislikse, sıra bekleyip garsonluk yapmak bu tanımın içine giriyor mu acaba? Neyse ki bir tane yardımcım (büyük oğlum) var.


Siparişler ağırlıklı olarak Burger King menülerini işaret ediyordu. Tam Burger King’e yönelmek üzereydim ki önünde oturmakta olduğumuz ve ismini ilk defa duyduğum Saloon Burger tabelasına gözüm ilişti. Daha alıcı gözle baktığımda kovboy amca logosu ve eski Teksas kafelerini andıran tasarımının dışında genel yapısı ve menülerine kadar diğerlerinden pek farkı yoktu. Bankoya yaklaşıp menülere kısa bir göz attıktan sonra çalışanlara ‘Saloon Burger hangi ülkenin fast food zinciri’ diyerek biraz bilgi almak istedim. Güler yüzlü ve ilgili bir şekilde bu şubenin bir buçuk ay önce açıldığını ve sahibinin Türk olduğunu söylediler.

saloon-burger-menü
Menüler arasında en geniş görsel alanı kaplayan 4,90 TL’lik "Chicken Burger Menü" dikkatlerden kaçmıyordu. Aile fertlerinin de onayını aldıktan sonra herkese birer tane söyledik. Endişeli kısa bir bekleyişin ardından gelen menülerin Burger King’in "King Chicken Menü"sünden farklı olmadığını görmek sevindirmişti. Lezzet ve doyuruculuk adına tatmin etmişti fakat bir menü ile doymayan büyük oğlum ve ben birer menü daha götürdük.

Herhangi bir menü alana çaylar şirketten kampanyası da ayrıca bir güzellik olmuş.

turgut-aydın
Turgut Aydın

Ufak araştırmam sonucunda Saloon Burger’in, Memorial Hastaneleri ve A101’in sahiplerinden olan Turgut Aydın’a ait olduğunu öğrendim. 


Logodaki kovboy amcanın Turgut Aydın’a benzerliği de gözümden kaçmadı…



Yolunuz Kağıthane Axis AVM’ye düşerse Saloon Burger'i denemenizi tavsiye ederim ama 4,90 TL olan Chicken Burger Menü'nün çok uzun süre devam edeceğini sanmıyorum.

Afiyet olsun…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şu Karşıki Dağda Kar Var Duman Yok - Nota ve Türkü Bilgileri

ALIEXPRESS ALIŞVERİŞ REHBERİ - 3

UCUZ ELEKTRİK İÇİN SERBEST TÜKETİCİ OLMAK GEREKİYOR