AKILLI ALIŞVERİŞ NASIL YAPILIR?

İnternetten alışveriş yaparken en ucuza en kaliteliyi almak adına kullandığım bazı yöntemleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

online alışveriş

Hayat bir satıştır. Hayata gözlerimizi açtığımız anda satışa başlarız. Bebekler ihtiyaçlarını karşılamak için ağlayarak ebeveynlerine bir çeşit satış yapmaktadır. Bir çocuk bütün masumiyetini kullanarak ve anne babasının gözlerinin içine bakarak isteklerini yaptırabilmektedir.

Satışı iyi yönetebilmek için, alışverişlerimizi akıllı yapmak zorundayız. Tabi ben bu konuda otorite olduğumu iddia etmiyorum ama naçizane kendi akıllı alışveriş yöntemlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

İstek ve ihtiyaç belirleyelim

Öncelikle ihtiyacımızı tam olarak belirlememiz gerekiyor. Örneğin televizyonumuz bozuldu ve yeni bir televizyona ihtiyacımız var. Evet bu bir ihtiyaç ama piyasada çeşitli özelliklerde ve fiyatlarda çok fazla seçenek var. Bunlardan hangisinin bizim ihtiyacımızı karşıladığını anlayabilmemiz için biraz araştırma yapmamız gerekiyor.

Piyasadaki ürünlerin özelliklerine internetten genel bir bakış yaptıktan sonra, hangi özelliklerin bizim ihtiyacımızı karşılayacağını belirlemek, kullanmayacağımız özelliklere fazla para vermemizin önüne geçecektir.

Yine televizyon örneğinden devam edelim ve kısa araştırmamız sonunda özellikleri konusunda bilgi edindiğimiz televizyonlar için aşağıdaki sorulara cevap vermeye çalışalım.

Ekran boyutu ne olacak?
Ekran çözünürlüğü ne olacak, 4k tv olacak mı?
Lcd, plazma, led veya oled mi olacak?
Kendi içinde uydu alıcısı olacak mı?
Smart tv özelliği olacak mı?
3D özelliği olacak mı?

İnternetten alışveriş sitelerini kullanalım

sanal-alısveris

Alışveriş sitelerinin filtreleme özelliğini kullanarak, seçtiğimiz bu kriterleri girersek, aradığımız özelliklere uygun bir listeye ulaşmış olacağız. Ben bu konuda hem özellik hem de çeşit yönünden geniş bir yelpazeye sahip olan hepsiburada alışveriş sitesini kullanıyorum. Dikkat ederseniz henüz fiyat ve marka konusuna gelmedik.

Ekranımızdaki listeyi yine alışveriş sitelerinin sunmuş olduğu kullanışlı bir filtreleme olan sırala butonuna basarak öncelikle en çok satılan ürüne göre (en çok satan veya sipariş adedi diye geçebilir) sıralayalım.

En üstte beliren ürün bizim istediğimiz özelliklerdeki en çok satılan, yani insanların en çok tercih ettiği üründür. Listenin aşağısına doğru en çok satılandan en az satılana göre sıralanmaktadır.

Marka ve fiyat analizi yapalım

İşte şimdi fiyat ve marka devreye giriyor. En çok satılan ürünlerin önemli bir avantajı da bunlar hakkında bolca yorum ve değerlendirme yapılmış olmasıdır Listenin üst sıralarındaki ürünlerin yorumlarını okuduktan sonra marka ve fiyatlarına göre değerlendirerek size uygun ürünü seçebilirsiniz.

Bu listenin içerisinde bir tanesi ya markası yada fiyatı açısından mutlaka size göz kırpacaktır. Eğer aradığınızı bulamamışsanız sırala işlemini bir de en düşük fiyattan en yüksek fiyata göre yapmanızda fayda var. Bu listenin en başındaki ürün aradığınız özelliklerdeki en ucuz üründür. Belki de aradığınızı bu listede bulacaksınız.

En ucuz alışveriş sitesini bulalım


İşte almak istediğim ürün bu, mutlaka bunu almalıyım gibi bir karar verdiyseniz şimdi bu ürünü en ucuza nasıl alabilirim kısmına geçelim.

Artık spesifik olarak bir tercihimiz olduğuna göre, onun marka ve modelini internetten aratarak hangi mağazalarda daha ucuza satıldığını görebiliriz. Bunun yanında elimizdeki satın alma tercihlerinin de bilincinde olursak (kredi kartı, puan, havale, indirim çeki, indirim kuponu gibi) hangi mağazadan hangi satın alma biçimiyle daha ucuza alabileceğimizi tespit etmiş oluruz.

Eğer satın alma konusunda aceleniz yoksa donanım haber sitesinin sıcak fırsatlar forumunu bir süre takip etmenizi öneririm. Bu forumda anlık sıcak fırsatları görebilir, hangi ürünü nereden ucuza alabileceğinizi, belki de aradığınız ürünün çok çok indirimli satıldığı yeri bile bulma ihtimaliniz var. Sıcak fırsatları takip ederken bir fiyat-performans ürününe denk gelirseniz, bu ürünün hem fiyat olarak hem de özellik ve performans açısından sizi üzmeyeceğinden emin olabilirsin.

Nadiren de olsa fırsatı bulduğunuz yer internet alışveriş sitesi yerine bizzat gidilmesi gereken bir mağaza olabilir. Gerçekten değerlendirilmesi gereken bir fırsatsa ve kendimizi hem temiz hava alalım hem de yürüyüşümüzü yapalım diyerek ikna edebilirsek fırsatı kargo sürecini beklemeden elimize almanın keyfine varabiliriz.

Hepinize hayırlı alışverişler…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şu Karşıki Dağda Kar Var Duman Yok - Nota ve Türkü Bilgileri

ALIEXPRESS ALIŞVERİŞ REHBERİ - 3

UCUZ ELEKTRİK İÇİN SERBEST TÜKETİCİ OLMAK GEREKİYOR