XIAOMI POWER STRIP İLE ŞARJ İSTASYONU OLUŞTURUN

Xiaomi Power Strip prizle oluşturacağınız şarj istasyonu, kablo ve adaptör dağınıklığını biraz olsun toparlayacaktır.


xiaomi-power-strip
Xiaomi Power Strip

İletişim çağında olmamızın neticesi olarak hepimiz cep telefonlarıyla yaşamayı öğrendik. Ama ne yazık ki bu iletişim harikası akıllı cihazlar henüz güneş enerjisiyle çalışamıyor. Telefon üreticilerinin en çok kafa yorduğu ve çözüm üretebilmek adına birbirleriyle yarıştığı en kronik sorunlardan biri şarj problemi. Günümüzde büyük ve güçlü bataryalarla belli seviyede rahatlama sağlanmışsa da, telefonumuzun şarjı günü çıkarabiliyorsa öpüp de başımıza koyuyoruz.

En nihayetinde yoğun geçen bir iş gününün sonunda nasıl ki yemeği ve dinlenmeyi hak ediyorsak, teknoloji harikası telefonumuzun da şarja ihtiyacı var. Benim gibi 5 kişilik bir ailede yaşıyorsanız ve en az 4-5 tane cihaz varsa (ufaklığın tableti de dahil), telefonunuzu şarj edecek boş bir priz bulmakta zorlanabilirsiniz. Tabi bulduğunuz priz çokta uygun bir yerde olmayabilir (mutfak, banyo gibi).

Bu dertten muzdarip olduğum için, hemen çözüm arayışına girerek kendi şarj istasyonumu yapmaya karar verdim.Öncelikle istasyonu kuracağımız priz herkesin kullanabileceği ortak bir alanda ve çocukların ulaşamayacağı yükseklikte olmalı. Bu prizin altına masa veya sehpa koymak gibi denemelerim olmuş olsa da en kullanışlı çözümün bir duvar rafı olacağına karar verdim. İsterseniz elinizde bulunan ve estetik olarak raf olmaya müsait bir ahşap parçayı, yapı marketten yada nalburdan alacağımız duvar raf ayağı ile duvara monte edebilirsiniz. Yok ben daha güzel bir şey yapmak istiyorum diyorsanız, yine yapı marketlerde çeşitli boy ve genişliklerde satılan hazır raf sistemlerini alıp kullanabilirsiniz.


Duvar rafımız hazır ama prizimiz hala bir tane. Bunu çözmenin en basit yolu fişe takılan çoklu priz yada uzatma kablolu çoklu priz olacaktır. Bu konuda benim tercihim Xiaomi Power Strip üçlü prizden yana oldu.

xiaomi-power-strip
Xiaomi power strip

Xiaomi Power Strip üzerinde 3 tane uluslararası güç bağlantı tipine uygun prizin yanında 3 ayrı usb girişi bulundurmaktadır. EU, US ve UK bağlantı tiplerini desteklemesi, benim gibi yurtdışından gelen telefonlardan kullananların ortak sorunu olan şarj adaptörünün ucuna takılan priz dönüştürücüsünden kurtulmamızı sağlıyor. Yani farklı priz girişine sahip olan adaptörümüzü dönüştürücü kullanmadan direkt Xiaomi power strip’e takabiliyorsunuz. Bunun yanında üzerinde bulunan 3 adet usb girişinin ayrı ayrı 2 ampere kadar hızlı şarj desteği sunması şarj adaptörünüz olmasa bile cihazınızı usb kablosuyla şarj etmenize imkan veriyor. Ayrıca prizin çocuk emniyetli ve akım korumalı olması cihazı güvenle kullanmanızı sağlıyor. Kompakt yapısı sayesinde hem yerden tasarruf edebilir hem  de tatil çantanıza atarak gittiğiniz yerde yine kablo ve adaptör kalabalığını giderebilirsiniz.


fiş çevirici
Uluslararası priz dönüştürücü

Bunun yanında tüm cihazları bir araya toplamak kablo kirliliğine yol açtı derseniz, kablo tutucularla bunları düzenleyebilirsiniz.


Kablo tutucu

Artık cihazlarımızı xiaomi power strip’e takıp şarj istasyonuna sıralayarak, ortalıktaki kablo ve adaptör karmaşasından kurtulabilirsiniz.

duvar rafı
Duvar şarj istasyonu


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şu Karşıki Dağda Kar Var Duman Yok - Nota ve Türkü Bilgileri

ALIEXPRESS ALIŞVERİŞ REHBERİ - 3

UCUZ ELEKTRİK İÇİN SERBEST TÜKETİCİ OLMAK GEREKİYOR